Sportcommissie

Om de leden van Platform Aram en de Arameeërs hier in Enschede en omstreken op het gebied van sport tegemoet te komen organiseert Platform Aram jaarlijks verschillende sportactiviteiten/evenementen. Hierbij kun je denken aan sporten zoals voetbal, volleybal, tafeltennis en poolen.

De sportactiviteiten welke hieronder nader worden toegelicht vergen grote inspanningen en kunnen dus niet door 1 à 2 man tot een succes worden geleid. Om de sportactiviteiten toch met succes te kunnen organiseren is er een commissie in het leven geroepen welke naar de naam “Sportcommissie Platform Aram” luistert. Deze commissie telt 2 leden van het reguliere bestuur en vanuit de leden van Platform Aram hebben zich nog 10 vrijwilligers aangesloten.

De commissieleden zijn, behalve voor Platform Aram, ook actief voor de sportcommissie van de Aramese Federatie genaamd Suryoye Aramese Federatie Nederland(S.A.F.N.). De sportcommissie van de overkoepelende Aramese organisatie heeft als kernactiviteit het jaarlijks organiseren van een internationaal voetbalevenement. Het succes van dit evenement (voetbaltoernooi) is de afgelopen jaren mede te danken aan de goede contacten en samenwerking van de Aramese Federatie met verschillende verenigingen in andere landen. Want er zijn maar liefst 24 teams uit binnen -en buitenland bij dit voetbaltoernooi vertegenwoordigd. Deze teams vertegenwoordigen Aramese verenigingen uit Duitsland, België, Frankrijk en Zweden.

Activiteitenschema 2003:

Voetbal:

* Paderborn – 12/13 juli 2003

Deelname voetbaltoernooi te Paderborn (Duitsland).

* Gűtersloh – 28/29 juni 2003

Deelname voetbaltoernooi te Gűtersloh (Duitsland).

* Ahlen – 14/15 juni 2003

Deelname voetbaltoernooi te Ahlen (Duitsland).

* Oldenzaal – 31 mei 2003

Deelname voetbaltoernooi S.A.F.N. in Oldenzaal. Daar heeft de sportcommissie van Platform Aram deelgenomen met 5 voetbalelftallen. Onder andere een “veteranenelftal” en een “jongerenelftal”. Helaas werd ons eerste elftal door misverstanden bij de organisatie van het toernooi gediskwalificeerd. Hierdoor konden onze jongens niet schitteren in de halve finale. Het gehele toernooi was het 1e elftal ongeslagen waardoor de diskwalificatie bij de spelers, het bestuur en de supporters extra hard aan kwam.

Statistieken:

Platform Aram heeft maar liefts 5x de 1e plaats behaalt op het voetbaltoernooi van de S.A.F.N.

2000 – te Hengelo(velden ATC) is de 1e plaats behaalt zonder 1 doelpunt tegen. Zelfs in de finale die beslist werd na een strafschoppen reeks bleef onze keeper (Ibrahim Kanou) de nul houden.

* Brussel – 24/25 mei 2003

Deelname voetbaltoernooi te België. Daar vertegenwoordigde ons elftal de S.A.F.N.

* Enschede – 24 februari 2003

Organisatie jeugdzaalvoetbaltoernooi in de “Diekmanhallen”, voor jongeren van de leeftijd 12 t/m 17 jaar

* Gűtersloh – 8 februari 2003

Deelname jeugdzaalvoetbaltoernooi onder de 18 in Gűtersloh (Duitsland).

* Kirchardt – 25 januari 2003

Deelname zaalvoetbaltoernooi Kirchardt (Duitsland), hier is de 2e plaats behaald door ons zaalvoetbalteam.

* Enschede – 11/12 januari 2003

Organisatie zaalvoetbaltoernooi(Aram-Cup) in de “Diekmanhallen” .

Het toernooi was dit jaar voor de 14e maal door de sportcommissie Platform Aram georganiseerd. Maar liefst 20 teams uit o.a. Duitsland, Belgie en natuurlijk Nederland streden om de felbegeerde Aram-Cup. Uiteindelijk heeft het team van Platform Aram de finale gewonnen ten koste van Rodgau (Duitsland). Al met al was het een zeer geslaagde dag met een opkomst van ± 1500 toeschouwers.

* Paderborn – 5 januari 2003

Deelname zaalvoetbaltoernooi Paderborn(Duitsland), hier is de 1e plaats behaald door ons zaalvoetbalteam.

Voetbalelftal Platform Aram
Al vanaf de oprichting van Platform Aram speelt sport een belangrijke factor. Hiervoor is een aparte commissie in het leven geroepen, de sportcommissie. Belangrijkste sporten die hieronder vallen zijn onder andere voetbal en volleybal met de daarbij behorende deelname en organisatie van toernooien.

Platform Aram heeft zo ook een eigen voetbalelftal. De voetbalcompetitie 2003-2004 is het tweede jaar voor het Platform Aram-team dat men bij voetbalvereniging Mediterraneo te Enschede speelt.

Hiervoor is voor een zeer lange tijd gevoetbald bij voetbalvereniging Victoria ’28 te Enschede. Hier zijn mooie resultaten behaald; meerdere malen is hier een kampioenschap gevierd! Gezien de ambities van het team is na gesprekken met het bestuur besloten over te stappen naar de Mediterranen.

Bij voetbalvereniging Mediterraneo worden goede resultaten geboekt, wel te verstaan met een kampioenschap in het seizoen 2002-2003. Het elftal is bij Mediterraneo binnen gekomen als het 4de elftal. De gretigheid naar het voetballen op een hoger niveau en het hierbij horende kampioenschap heeft het bestuur doen besluiten aan te dringen om dit elftal toe te voegen aan de selectie. Hierin bevindt het team zich op het moment. Doordeweeks wordt er tweemaal getraind, op de woensdag- en de vrijdagavond. Op de zondag worden de competitiewedstrijden gespeeld. Het elftal is blij met de steun die ze krijgen van een vaste kern aan supporters. Hiernaast is het team dank verschuldigd aan onze sponsors Eetcafé Middelpunt en Togo import/export.